Пловдивският апелативен съд потвърди опрeделение на Окръжен съд,  с което

...
Пловдивският апелативен съд потвърди опрeделение на Окръжен съд,  с което
Коментари Харесай

ОПГ за синтетична дрога в училища – на топло

Пловдивският апелативен съд удостовери опрeделение на Окръжен съд,  с което е отказана смяна на ограниченията за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-леки на двама души, арестувани на 17 и 16.09.2023 година

Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на синтетичен хашиш на клиенти, измежду които и възпитаници.

Групата е работила на територията на Пловдив, Асеновград и Хасково от две години.

На Г. Т. и Й. Т. са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, а на Й. Т. и за държане цел за разпространяване на наркотични субстанции.

Синтетичният хашиш е бил приготвян от различен участник в проведената незаконна група, в къщата му в пловдивско село.

Субстанциите били поръчвани по даркнет и доставяни от разнообразни куриерски компании.

В синтетичния хашиш било поставяно двойно количество от дейното вещество, което довеждало до бързо пристрастяване още от първата приложимост и водело до тежка абстиненция.

Според прокуратурата, осъщественото от двамата обвинени се отличава с извънредно висока социална заплаха, както на действието, по този начин и на причинителите.

Не са изтекли и три месеца от разкриването на случая, а интензитетът на провежданите следствени дейности е висок.

За това прокурорът изиска съдът да удостовери определението на Окръжен съд, с което е отказана смяна на ограниченията за неотклонение.

Апелативните съдии решиха, че по делото не са настъпили нови условия, които да постановат изменение на ограниченията за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-леки.

Съдиите одобриха, че и сега е налице обосновано съмнение, че точно двамата мъже са съпричастни към закононарушенията,  в които са упрекнати, като това съмнение освен, че не е разколебано, само че е надградено към сегашния стадий на следствие.

Касае се за тежки умишлени закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост, както и санкция.

Апелативният съд заключи, че не е отпаднала действителната заплаха обвинените да извършат закононарушение, както и събитията, при които е осъществена вменената на Й. Т. и Г. Т. предприемчивост, нейният предмет и характерът на засегнатите публични връзки както и предходното наказание на Й. Т.

Срокът на задържането е в границите на рационалните периоди, счита съдът.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР